top of page

Øllebrød

Caroline Lambert

Det sker til tider, at mit rugbrød får lov at ligge lidt for længe, til at det er særlig interesant at spise. I dette tilfælde er jeg blevet rigtig glad for at lave øllebrød. Så længe jeg kan huske, har vi hjemme hos mig altid spist øllebrød, derfor er det for mig en meget nostalgisk spise, og så smager det også skønt. Jeg har her lavet en super smagfuld øllebrød med varme krydderier og en smule citrus til at opveje den tunge og fyldige smag.

Mange er en smule skeptiske overfor grøden lavet på daggammelt rugbrød og øl, det kan jeg egentlig godt forstå, men den overrasker altså. Giv det et forsøg!


Arb. tid: ca. 20 min / tilberedningstid: minimum to timmer / til to pers.


Ingredienser

200 g daggammelt rugbrød

100 ml hvidtøl

300 ml sødmælk

50 g brun farin

Skal fra ½ citron

Skal fra ½ appelsin

1 tsk stødt kanel

Et nip salt

Din ynglings øllebrødstopping - jeg bruger ahornsirup samt en god 10% græsk yoghurt, men klassikeren er jo en klat luftig flødeskum!


Fremgangsmåde

- Skær rugbrød i små tern og bland det med hvidtøl. Lad det trække mindst et par timer - meget gerne natten over.

- Når rugbrødet har trukket, kommes det op i en gryde med sødmælk, brun farin, citron- & appelsinskal (sørg for kun at rive den yderste gule del af citron- og appelsinskallen, da det hvide er meget bittert), kanel og salt.

- Kog grøden ind til ønskede konsistens ved lav/middel varme under konstant omrøring - det tager ikke særlig længe, inden grøden er perfekt. Stop kogningen et kort øjeblik inde grøden er, som du vil have den, den vil tykne en lille smule. Jeg kan godt lide min øllebrød tyk og cremet men ikke for fast.

- Nyd dejlig varm!

Comments


bottom of page