top of page

Sukkersyltet abrikos

Caroline Lambert

Jeg elsker abrikoser, og selvom det ikke bugner med dem her hjemme i Danmark, så kommer de ikke synderligt langt fra. De er i sæson lige nu! Jeg har, ud over at nyde dem som de er lavet et glas syltet abrikos, og det smagte fantastisk.


Jeg spiste nogle af mine syltede abrikoser på denne lækre surdejsmad, det kan klart anbefales!


Arb. tid: ca. 20 min / til et mellem glas

Ingredienser 250 g abrikoser

150 ml vand

75 g sukker

En vaniljestang

En kanelstang

Fremgangsmåde - Skær abrikoser i kvarte.

- Bring vand i kog og opløs sukker heri. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem. Tilsæt også vaniljestangen og kanelstangen. Lad simre under låg i 10 minutter.

- Kom de udskårne abrikoser i sukkerlagen og lad simre under låg i yderligere 5 minutter.

- Hæld abrikoser og lagde på glas og stil på køl. Lad stå i minimum 24 timer.

- Nyd med yoghurt, til ost, på surdejsbrød eller noget helt fjerde.

Комментарии


bottom of page