top of page

Syltede rødløg

Caroline Lambert

Jeg er ret vild med syltede rødløg. De er i de seneste år blevet lidt at et modefænomen - og ikke helt ubegrundet. Ud over at de helt lyserøde løg tager sig vældig godt ud på avocadomaden, så bidrager de også med sødme, syrlighed og sprødhed, hvilket kan løfte de fleste fede og tunge retter. I vinterhalvåret, når den danske muld ikke just er generøs med friske afgrøder, så kan de syltede rødløg, og generelt syltet grønt, være gevaldig kærkomne og en udemærket stedfortræder. Opskriften her er meget simpel og løgene vil pynte både i dit spisekammer og på tallerkenen!


Arb. tid: ca. 15 min / til et mellemstort (500 ml) glas


Ingredienser:

250 g rødløg (3-4 stk)

Vand til blanchering

100 g vand

100 g eddike

100 g sukker

evt. krydderi (min go-to er to stk. stjerneanis og en halv tsk. peberkorn)


Fremgangsmåde:

- Til start piller og skærer jeg rødløgende i tynde både - du kan altid bruge en anden udskæring, vis du fortrækker løgene på anden vis.

- Jeg blancher de udskårne løg hved at sænke dem i spilkogende vand i 5-10 sekunder og derefter køle dem af hved at komme dem direkte i meget koldt vand.

- De 100 g vand og eddike bringer jeg i kog, hvorved jeg opløser sukker heri. Jeg tilsætter nu også mine krydderier.

- Jeg kommer de blancherede løg i et, meget gerne skoldet, glas og hælder den varme eddikelagde ud over.

- Glasset stiller jeg på køl, hvor jeg lader det stå og sylte i minimum 24 timer.

- De syltede rødløg bruger jeg til alverden - de bidrager med skøn syrlighed, sødme og sprødhed. Jeg topper med de syltede rødløg på for eksempel gryderetter, bruger dem i salater, sandwich, burger eller i pitabrød, på smørrebrød eller generelt fede og tunge retter.

Comments


bottom of page