top of page

Surdejsbrød m. brie, pære & valnød

Caroline Lambert

Jeg syltede for leden er omgang pære, og nogle af disse brugte jeg til denne surdejsmad med brie og karameliserede valnødder. Valnødderne har jeg været ude og samle, de er lige nu at finde rundt omkring i skove og parker, og så smager de lige det bedre, end dem man kan købe.
































Den sukkersyltede pære kan bruges til alverdens andre ting!


Arb. tid: ca. 25 min / til 2 pers.


Ingredienser

En portion sukkersyltet pære

30 g sukker

20 g valnødder

50 g brie

60 g græsk yoghurt 10%

2-4 skiver godt surdejsbrød

Ahornsirup efter smag

Skovsyre

Havsalt


Fremgangsmåde

- Smelt de 30 g sukker ved middel varme på en tør pande. Når sukkeret er flydende tilsættes valnødderne, og vendes med sukkeret. Lad valnødderne karamellisere i sukkeret i et lille minuts tid.

- Når sukkeret begynder at tage lidt farve og blive gyldenbrunt kommes valnødder og eventuelt overskydende sukker over på et stykke bagepapir. Lad køle helt af og hak så nødderne groft.

- Blend, eventuelt med en stavblender, brie og græsk yoghurt til en ensartet masse.


- Skær skiver af surdejsbrød og smør med briecremen. Anret de syltede pærer ovenpå og hæld ahornsirup ud over. Top med grofthakkede karamelliserede valnødder og skovsyre. Drys en ganske lille smule havsalt ud over.

Comments


bottom of page