Jeg har syltet nogle af årets sidste blommer, hvilket er en skøn måde at forlænge sæsonen en smule på. Sukkersyltede blommer er en eksplosion af sødme, og så bliver de helt bløde og saftige. Her har jeg syltet dem med varme krydderier for at komme en smule i efterårstemning.
Arb tid: ca. 20 min / til et mellem glas
Ingredienser
250 g blommer
150 g vand
75 g sukker
En vaniljestang
½ kanelstang
1 g kardemommefrø
Fremgangsmåde
- Vask blommerne rene for eventuelt snavs og skær dem i halve eller kvarte afhængig af deres størrelse.
- Bring vand i kog og opløs sukker heri. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem. Tilsæt også selve vaniljestangen, kanelstangen og kardemommefrøene - stød dem eventuelt en smule først, så frigiver de mere smag. Lad simre under låg i 10 minutter.
- Kom de udskårne blommer i sukkerlagen og lad simre under låg i yderligere 3 minutter.
- Hæld blommer og lagde på, meget gerne skoldede, glas og stil på køl. Lad stå og sylte i minimum 24 timer.
- Nyd med yoghurt, til ost, på surdejsbrød eller noget helt fjerde.
Comments