Jeg havde i slutningen af ribssæsonen stadig en del ribs hængene på busken i haven, jeg besluttede mig derfor for at sylte dem, for at de ikke gik til spilde og for at forlænge sæsonen en smule. Jeg synes selv, at det blev rigtig lækkert! Ribsende beholder deres syrlighed men bliver mere søde.
Det er meget simpelt at lave syltede ribs, og så tager det ingen tid. Når du har spist bærende, kan du eventuelt koge sukkerlagen ind, så får du en flot rød sirup med noter af ribs.
Arb. tid: ca. 10 min / til et lille glas
Ingredienser
250 g ribs 75 g sukker
150 g vand
Fremgangsmåde - Tag ribsene af stilkene og skyl dem helt rene for urenheder. - Bland sukker og vand i en lille gryde og varm op under omrøring, til alt sukkeret er opløst. - Kom ribs i et helt rent og gerne skoldet glas og hæld sukkerlagen over. - Kom låg på glasset og stil på køl. Lad stå mindst 24 timer men meget gerne længere. - Opbevar på køl og spis f.eks på yoghurt eller pandekager, som supplement til ostebordet, i kager eller som topping på en frisk salat.
Comments