På disse kolde efterårsdage ligger varme supper højt på listen, over hvad jeg allerhelst vil spise. Denne suppe tager udgangspunkt i nogle af efterårets mest typiske grøntsager, som vi kan få fra nu af og mange måneder frem, det er skønt, for så kan jeg nemlig stadig nå at lave denne suppe en gang eller to mere i år!
Suppen er forholdsvis hurtig at lave, hvilket er skønt, for så kan den nemlig også laves på hverdage. Den kræver for den sags skyld heller ikke nogle ingredienser, som du ikke kan finde hos din lokale asiatiske biks. Så se da at få lavet nogle supper at varme dig på!
Tid: ca. 30 min / til 2 pers.
Ingredienser
175 g risnudler
8 dl vand
Saft fra en citron
Et tørret kaffir limeblad
1 spsk miso
Rød karrypasta efter egen smag (jeg brugte 1 spsk)
1 tsk honning
1 tsk tamari/soyasauce
200 ml kokosmælk
En lille håndfuld grønkål
En porre (ca. 100 g)
En mellemstørrelse gulerod (ca. 50 g)
En lille håndfuld ristede cashewnødder
Sesamfrø (eventuelt sorte sesamfrø)
Fremgangsmåde
- Tilbered risnudlerne efter anvisning på pakken - vær opmærksom på at risnudler tit skal ligge i blød, inden at de koges, skal de ikke det, kan du vente med at gå i gang med dem, til efter du har sat suppen over.
- Kom de otte deciliter vand i en gryde og varm op. Tilsæt citronsaft, kaffir limeblad, miso, karrypasta, honning og tamari/soyasauce og kog op. Skru ned for blusset og lad suppen simre i omkring 10 minutter eller i den tid du lige har ved hånden.
- Fisk kaffir limebladet op af suppen og tilsæt kokosmælk. Smag den til.
- Del grønkål i små stykker og tilsæt dem til suppen. Lad suppen simre videre.
- Del porren i cirka otte halvstore stykker, de store stykker porre optager meget smag og bliver saftige, kom dem i suppen og lad dem tilberede heri.
- Skær guleroden i papirtynde rondeller, skær gerne lidt på skrå, så rondellerne bliver aflange.
- Når porren næsten er færdigtilberedt, det tager omkring 2-4 minutter, tilsættes gulerodsrondellerne og de kogte nudler. Bland det hele godt sammen og tilsæt eventuelt mere vand, hvis der ikke er nok suppe.
- Anret i dybe skåle og top med grofthakkede ristede cashewnødder og sesamkerner.
Comments