Jeg elsker varme gryderetter, men i sommerhalvåret kan det altså gå hen og blive for tungt. Jeg lavede til aften denne skønne sommergryde, hvor nye danske kartofler selvfølgelig blev omdrejningspunktet. Der ud over brugte jeg en masse friske urter samt sennep, som gav retten en frisk, let og sommerlig smag.
Tid: ca. 30 min / til 2 pers.
Ingredienser En kvist frisk timian En kvist frisk rosmarin 4 friske salvieblade Chili efter egen smag Et stort løg En sjat rapsolie 100-200 g nye danske kartofler
To små gulerødder Et par håndfulde blomkål 1 spsk sennep To håndfulde spinat Salt & peber Parmesan eller anden ost i den dur
Fremgangsmåde - Hak timian, rosmarin, salvie og chili fint, skær løg i grove tern. Varm en god sjat rapsolie op i en tykbundet gryde og steg timian, rosmarin, salvie, chili og løg, til løgene bliver bløde og klare. - Skær kartoflerne i mundrette stykker - jeg kan bedst lide at bruge helt små kartofler, så jeg kan holde dem hele - og kom op på panden til de øvrige ingredienser. Steg til kartoflerne får en smule farve. Tilsæt mere olie hvis nødvendigt, det må gerne være ret olieret, og steg videre til kartoflerne er næsten møre. - Skær gulerødder og blomkål i mundrette bidder og kom dem på panden. Vend sennep og igen eventuelt mere olie i retten. Steg til gulerødder og blomkål er mørt, der skal stadig være godt bid i dem. Vend spinat i og smag til med salt & peber. - Server i dybe tallerkener og top med flager af parmesan.
Comments