top of page

Sensommer suppe m. pesto

Caroline Lambert

Vi er officielt trådt ind i efteråret, vejret bliver koldere og dagene kortere. Men derfor kan vi stadig godt nyde nogle af sensommerens sidste grøntsager. Jeg lavede denne suppe inspireret af den franske soupe pistou, en suppe smagt til med pesto. Vil du også varme dig på varm suppe? Så få da lavet en omgang. Jeg kan godt lide at lave store portioner, som jeg kan fryse ned, så er der altid suppe, vis der ikke er tid til madlavning.


Tid: ca. 45 min / til 2-4 pers.


Ingredienser

100 g hvide bønner

100 g pintobønner

50 g favabønner

Et løg

Et eller to fed hvidløg, afhængig af størrelse og styrke

En håndfuld salvieblade

200 g kartofler

125 g gulerod

100 g zucchini

75 g selleri

Smagsneutral olie

350-400 ml grøntsags- kyllinge eller hønsebouillon*

2-4 spsk god pesto

*Er bouillonen meget kraftfuld i smagen, kan du eventuelt bruge lidt vand i stedet for en del af bouillonen. Smag dig frem!


Fremgangsmåde

- Læg de tre slags bønner i blød aftenen før eller meget tidligt om morgenen, de skal ligge i blød i mindst 12 timer.

- Dræn bønnerne for vand og kog dem i 45-50 minutter eller til de er møre. De skal ikke være helt udsplattede, men der skal heller ikke være for meget bid i dem. Dræn dem igen for vand.

- Hak løget groft og hak hvidløg og salvieblade fint.

- Skær kartofler, gulerødder og zucchini i mundrette bidder. Skær sellerien i lidt mindre stykker.

- Varm en god sjat smagsneutral olie op i en gryde og steg løg, hvidløg og salvie, til løgene bliver bløde og lidt gennemsigtige.

- Tilsæt kartofler og gulerødder og steg til grøntsagerne har taget lidt farve.

- Hæld bouillon over, så grøntsagerne er dækkede og lad simre ved middel/lav varme i ca. 10 min eller til kartoflerne begynder at blive en smule møre.

- Tilsæt zucchini, selleri og mere bouillon, så alle grøntsagerne igen er dækkede og lad simre ved lav varme i 10-15 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.

- Tilsæt de kogte bønner og det sidste bouillon og smag til med salt og peber. Lad det hele småsimre ved helt lav varme i 10 minutter eller til du er klar til at spise.

-. Anret i dybe tallerkener og top med pesto.

Comments


bottom of page