top of page

Sauterede sukkerærter m. nye kartofler, stracciatella & citron

Caroline Lambert

Når jeg laver mad, går jeg altid ud fra hvilke afgrøder, som er i sæson. Det gør jeg, fordi at gode råvarer i sig selv kan alt muligt. At have nyhøstede grønstager, lige lagte æg, netop plukkede bær, frisktappet mælk eller for nyligt fanget fisk mellem hænderne er for mig noget af det bedste, jeg ved. Når det kommer til madlavning, kan man jo manipulere, eksperimentere, transformere og ændre lige så tosset, man vil, og det er også cool. Men i sidste ende synes jeg nu ikke, at noget slår den helt friske og ærlige råvarer i sig selv. Jeg bestræber mig derfor på at lave mad, som fremhæver i stedet for at overdynge mine råvarer. Helt simpelt men utrolig lækkert. Smagssammensætning er virkelig vigtigt, når jeg laver mad med få ingredienser - de forskelige komponenter skal komplementere hinanden for at måltiden bliver fuldent.


Retten her er helt enkel og ligetil - lige som jeg bedst kan lide det. Råvarerne kommer til deres ret hver og en! De sprøde og søde sukkerærter smager af sommer, og sammen med nye danske kartofler, fed stracciatella di bufala, syrlig citron og bitter olivenolie udgør de et skønt lille måltid, som med fordel kan nydes som forret eller med godt brød.


Tid: ca. 20 min / til 2 pers.


Ingredienser

200 g sukkerærter

1-2 fed hvidløg

En lille håndfuld frisk salvie

Smagsneutral olie

ca. 25 g smør

ca. 350 g nye danske kartofler

Skal fra en citron

100 g stracciatella di bufala

God olivenolie

Havsalt & friskkværnet sort peber


Fremgangsmåde

- Jeg nipper til start den lille stilk i toppen af sukkerærterne af. Hvidløg og salvie hakker jeg fint.

- På en pande varmer jeg en lille sjat olie op. Heri steger jeg hvidløg og salvie i et lille minuts tid, hvorefter jeg kommer sukkerærter og en god klat smør på panden. Jeg sautere sukkerærterne i et par minutter til de er møre men stadig sprøde, det tager ikke mere en allerhøjest et par minutter.

- Jeg koger mine kartofler, til de er møre men ikke overhovedet udkogte, det tager ikke mange minutter, når kartoflerne er helt nye.

- Skallen fra citronen river jeg, her sørger jeg selvfølgelig for kun at rive den yderste gule del af citronskallen, da det hvide er meget bittert.

- De kogte og endnu varme kartofler samt de sauterede sukkerærter anretter jeg i dybe tallerkner eller på et enkelt stort fad. Jeg topper med stracciatella og citronskal, drypper lidt olivenolie ud over, drysser havsalt på og kværner tilsidst en god del friskkværnet sort peber på.

Comments


bottom of page