Rugbrød er en god løsning, når morgenmaden eller frokosten skal gå lidt hurtigt, men for mig er det nu engang vigtigt at gøre det lidt ekstra lækkert, så måltidet bliver en rar og nydelsesfuld stund, det betyder heldigvis ikke, at det nødvendigvis skal tage særlig lang tid at lave. Denne opskrift er nem, simpel og hurtig at tilberede, og så er den både nærende og aldeles velsmagende!
Tid: ca. 20 min / til to pers.
Ingredienser
100 g fennikel
En kvist rosmarin (eller anden krydderurt)
Et fed hvidløg
En generøs klat smør
To æg
2-4 skiver godt rugbrød
100 g gedefriskost (eks. fra Tebstrup)
En smule parmesanost eller andet i den dur
Fremgangsmåde
- Skær fennikel i aflange mundrette stykker.
- Hak rosmarin fint og mas hvidløgsfedet ud.
- Varm en klat smør op på en pande og lad hvidløgsfedet syde i dette i et par minutter.
- Kom fennikel og rosmarin på panden og svits fennikel af til det er mørt men stadig har bid, det tager ikke mere end 3-5 minutter.
- Tag fennikel af panden og sæt det til side.
- Kom en smule mere smør på panden, vis det er nødvendigt, og steg et spejlæg som du fortrækker det, krydder med salt og peber.
- Rist rugbrødet gyldent.
- Kom en smule smør på det ristede rugbrød og anret spejlæg og fennikel ovenpå, top med gedefriskosten og riv et let lag parmesanost ud over, afslut med friskkværnet sort peber.
Comments