Ramsløg er i min bog den første indikation på forår, og de er lige nu i fuld flor! Da jeg i solens stråler samlede ramsløg, kunne jeg samtidig høre fuglenes kvidder, og jeg havde efterfølgende grønne, ramsløgsduftende fingre, det var skønt! Jeg tog fluks hjem og lavede en cremet, aromatisk og smagfuld pesto. Den kan bruges til alverdens, men efter min mening allerbedst i en pasta.
Man kan sanke ramsløg mange steder i København, Assistens Kirkegård og Kongelunden er mine go to spots, men de er at finde i talrige parker, skove og haver. Når du høster så husk at gøre det nænsomt: pluk kun toppen, altså bladet og senere på året blomsten, og undgå at hive roden og løget med op. Nøjes med at plukke 3-4 blade fra hver plante så du ikke høster alt i miles omkreds. Med dette i baghovedet sørger vi for, at der også er ramsløg igen næste år!
Tid: ca. 15 min / til 4 små glas
Ingredienser
150 g ramsløg
125 g parmesanost, pecorino eller andet i den dur
2 dl olivenolie
100 g rå cashewnødder
25 g rå mandler
0,25 tsk bagepulver*
0,5-1 dl kogende vand * Bagepulver tilsættes for at holde på den grønne farve, bagepulver binder nemlig clorofyl som findes i grønne grøntsager. Med bagepulver undgår vi, at pestoen bliver brun.
Fremgangsmåde
- Skyl ramsløgende minutiøst så alt jord og andet snavs fjernes. Tør dem herefter grundigt, dette gør jeg hved først at slynge ramsløgende i en salatslynge og herefter lægge dem til tørre på et viskestykke i en times tid.
- Riv parmesanosten eller skær den blot i mindre stykker.
- Blend ramsløg, parmesanost, olivenolie, cashewnødder, mandler og bagepulver til en grov pesto - jeg bruger min blender, en stavblender kan til nøds også anvendes. Vis du blender i noget der er alt for stort, vil pestoen ikke samle sig og blive glat, så brug noget der er passende i størrelse.
- Tilsæt kun en smule kogende vand af gangen og blend det godt ind i pestoen. Tilsæt vand til pestoen er cremet, glat og har en flot lysegrøn farve. Pas på at pestoen ikke bliver for våd og flydende.
- Nyd pestoen på godt surdejsbrød eller knækbrød, i pastaretter, som dressing til salater eller noget helt fjerder.
Comentarios