Jeg elsker at have pesto i køleskabet, det er nemt at hive frem og bruge som smagsgiver i dressing, pasta eller bare til brød. Den her pesto er helt standart og på ingen måde noget helt vildt, den er bare rigtig god!
Tid: ca. 10 min / til 2 små glas
Ingredienser
50 g persille
25 g spinat (eller andet i den dur)
50 g solsikkekerner
45 g tør italiensk ost (parmesan, grana padano, parmigiano m.m)
200-250 ml olivenolie
¼ tsk bagepulver*
* Bagepulver tilsættes for at holde på den grønne farve, bagepulver binder nemlig clorofyl som findes i grønne grøntsager. Med bagepulver undgår vi, at pestoen bliver brun.
Fremgangsmåde
- Rist solsikkekerner på en tør pande, til de bliver gyldne. Lad køle helt ned.
- Hak persille, der på gerne komme stængler med, og spinat groft.
- Riv osten groft.
- Blend grofthakket persille og spinat, ristede solsikkekerner, revet ost, olivenolie og bagepulver. Brug eventuelt en minihakker, stavblender eller morter. Blend til ønskede konsistens, jeg kan godt lide min forholdsvis jævn.
- Kom på skoldede glas og opbevar på køl eller eventuelt frost.
Comments