top of page

Persille pesto

Caroline Lambert

Jeg elsker at have pesto i køleskabet, det er nemt at hive frem og bruge som smagsgiver i dressing, pasta eller bare til brød. Den her pesto er helt standart og på ingen måde noget helt vildt, den er bare rigtig god!


Tid: ca. 10 min / til 2 små glas


Ingredienser

50 g persille

25 g spinat (eller andet i den dur)

50 g solsikkekerner

45 g tør italiensk ost (parmesan, grana padano, parmigiano m.m)

200-250 ml olivenolie

¼ tsk bagepulver*

* Bagepulver tilsættes for at holde på den grønne farve, bagepulver binder nemlig clorofyl som findes i grønne grøntsager. Med bagepulver undgår vi, at pestoen bliver brun.


Fremgangsmåde

- Rist solsikkekerner på en tør pande, til de bliver gyldne. Lad køle helt ned.

- Hak persille, der på gerne komme stængler med, og spinat groft.

- Riv osten groft.

- Blend grofthakket persille og spinat, ristede solsikkekerner, revet ost, olivenolie og bagepulver. Brug eventuelt en minihakker, stavblender eller morter. Blend til ønskede konsistens, jeg kan godt lide min forholdsvis jævn.

- Kom på skoldede glas og opbevar på køl eller eventuelt frost.

Comments


bottom of page