Det er sidste chance for bag af julesmåkager - selvom de nu også smager godt i januar. Måske du lige kan nå at bage pebernødder til juleaften eller i en af de efterfølgende juledage.
Jeg synes, at pebernødden kan noget helt specielt, med dens krydrede smag skiller den sig ud fra resten af de traditionelle julekager. Den lille runde småkage er for mig, og med garanti også mange andre, forbundet med mange hyggelige juleminder og -stunder, da den jo i december måned fås på vidt og bredt.
Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at der er godt knald på krydderierne i en pebernød, og at den er sprød og lækker. Jeg har bagt disse pebernødder i år, og jeg vil med garanti gøre det igen næste år!
Tid: ca. 30 min / til ca. 100 pebernødder (en lille dåse)
Ingredienser
1 tsk frisk ingefær
Citronskal fra en halv citron
130 g smør (stuetempereret)
130 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
½ tsk hvid peber
½ tsk muskatnød (gerne friskrevet)
1 tsk natron
50 g piskefløde
Fremgangsmåde
- Skræl og riv frisk ingefær fint. Riv citronskallen fint, sørg for kun at rive den yderste gule del af skallen, da det hvide er meget bittert.
- Pisk smør, sukker, revet ingefær og citronskal luftigt og lyst, enten på en røremaskine eller med en håndmixer.
- Bland hvedemel, kardemomme, kanel, hvid peber, muskatnød og natron sammen.
- Kom de tørre ingredienser i smør/sukkerblandingen og rør videre til dejen bliver smuldret.
- Tilsæt fløden og rør videre til dejen samler sig, den vil i starten se tør ud, men den vil hurtigt blive blød og glat.
- Tril små kugler af pebernøddedejen, mine pebernødder vejer cirka 4-5 gram. Fordel dem på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand mellem.
- Bag pebernødderne ved 200 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne og let brune.
- Køl af på en bagerist og nyd.
Comments