top of page

Nye kartofler m. grillet sommergrønt & blå ost

Caroline Lambert

Nye danske kartofler er fantastiske, og derfor skal sæsonen udnyttes til fulde! Jeg har her parret dem med friske sommergrøntsager, brug hvad du har i køleskabet. Er man til blå ost, bringer den virkelig salaten til nye højder og bidrager med fedme, salt og dyb umami-smag. Vil man gå den lidt mindre vilde vej, kan en god vesterhavsost eller andet i den stil noget af det samme.

Tid: ca. 30 min / til 2 pers.


Ingredienser

300-400 g nye danske kartofler

150 g haricots vert To små friske løg med top 1⁄2 zucchini To gode håndfulde friske urter (purløg, salvie, koriander, mynte m.m)

0,5 dl olivenolie 1⁄2 citron Blå ost En lille håndfuld ristede mandler

Fremgangsmåde - Rens jord og snavs af kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, jeg kan bedst lide at bruge helt små kartofler, så jeg kan holde dem hele. Kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem efterfølgende køle en smule ned. - Damp haricots vert til de er møre, men der stadig er lidt bid i dem. - Halver løgene (er der meget top på, kan noget af det eventuelt skære fra og gemmes til senere i opskriften). Skær zucchinien i cirka 2-3 cm tykke rundeler. Steg løg og zucchini møre på en grillpande (kan også tilberedes på grill) i en god sjat olie. - Hak urterne groft og vend de kogte kartofler og de dampede haricots vert i de hakkede urter, olivenolie og skal- og saft fra en halv citron. - Anret i dybe tallerkner eller på et stort fad. Kom de grillede løg og zucchini hen over og top med så meget blå ost, du kan lide samt grofthakkede ristede mandler.

Comments


bottom of page