
Nye danske kartofler er fantastiske, og derfor skal sæsonen udnyttes til fulde! Jeg har her parret dem med friske sommergrøntsager, brug hvad du har i køleskabet. Er man til blå ost, bringer den virkelig salaten til nye højder og bidrager med fedme, salt og dyb umami-smag. Vil man gå den lidt mindre vilde vej, kan en god vesterhavsost eller andet i den stil noget af det samme.
Tid: ca. 30 min / til 2 pers.
Ingredienser
300-400 g nye danske kartofler
150 g haricots vert To små friske løg med top 1⁄2 zucchini To gode håndfulde friske urter (purløg, salvie, koriander, mynte m.m)
0,5 dl olivenolie 1⁄2 citron Blå ost En lille håndfuld ristede mandler
Fremgangsmåde - Rens jord og snavs af kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, jeg kan bedst lide at bruge helt små kartofler, så jeg kan holde dem hele. Kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem efterfølgende køle en smule ned. - Damp haricots vert til de er møre, men der stadig er lidt bid i dem. - Halver løgene (er der meget top på, kan noget af det eventuelt skære fra og gemmes til senere i opskriften). Skær zucchinien i cirka 2-3 cm tykke rundeler. Steg løg og zucchini møre på en grillpande (kan også tilberedes på grill) i en god sjat olie. - Hak urterne groft og vend de kogte kartofler og de dampede haricots vert i de hakkede urter, olivenolie og skal- og saft fra en halv citron. - Anret i dybe tallerkner eller på et stort fad. Kom de grillede løg og zucchini hen over og top med så meget blå ost, du kan lide samt grofthakkede ristede mandler.
Comments