Nudler i chili, miso & sesam m. haricots vert & radiser
- Caroline Lambert
- 15. okt. 2020
- 2 min læsning
Opdateret: 28. dec. 2020

Jeg er vild med asiatisk mad, og især hvis der indgår nudler - udon nudler er blandt mine favoritter. Denne her ret er både frisk, stærk og rig på smag på samme tid, og så kræver den hverken særlig meget tid eller mange ingredienser i forhold til så mange andre nudelretter - alle ingredienserne kan du finde hved dit lokale asiatiske supermarked. Jeg har ladet mine nudler akkompagnere af haricots verts og radiser, som jeg for leden købte på Grøntmarked på Refshaleøen. Men du kan bruge lige hvad du har lyst til, hvad du har, og hvad årstiden byder på!
Tid: ca. 30 min / til 2 pers.
Ingredienser
Et fed hvidløg
En stængel citrongræs
ca. 8 dl vand
Chilipasta efter styrke og egen smag
2 spsk miso
1-2 tsk tamari/soyasauce
Et lille tøret kaffir limeblad
180 g udon nudler
100 g haricots vert
To store spidskålsblade
En lille håndfuld radiser
4 spsk sesamolie
Lidt sesamfrø
Fremgangsmåde
- Slå hvidløget fladt med knivens brede side og fjern skrællen.
- Giv citrongræs stænglen et ordentligt slag i bunden, eventuelt med en kagerulle, så smagen kan blive frigivet.
- Kom 8 dl vand i en gryde og tilsæt mast hvidløgsfed, banket citrongræs stængel, chilipasta, miso, tamari/soyasauce og kaffir limeblad. Bring i kog og lad derefter simre under låg ved middel varme i cirka 20 minutter - gerne længere hvis du har tid.
- Kog udon nudlerne halvdelen af tiden der står angivet på pakken.
- Blancher haricots vert til de er møre, men der stadig er godt bid i dem.
- Hak spidskål meget fint.
- Skær radiserne papirtyndt, eventuelt på et mandolinjern.
- Når suppen/lagen er simret færdig sigtes den og kommes derefter tilbage i gryden. Smag til.
- Tilsæt de halvkogte nudler, de skal lige akkurat være dækket af væden, tilsæt eventuelt lidt vand hvis der mangler.
- Kog nudlerne færdig i suppen/lagen.
- Vend de blancherede haricots vert og det tyndtskårne spidskål med nudlerne.
- Anret nudlerne i dybe tallerkener eller skåle og top med tyndskårne radiser, sesamolie og sesamfrø.
Comments