top of page

Mandarinkompot

Caroline Lambert

Citrusfrugter er i disse kolde vintermåneder i sæson i Spanien, og det betyder, at vi her hjemme kan nyde godt af de lækre og saftige frugter. Jeg har i denne opskrift taget udgangspunkt i den klassiske mandarin og lavet en lækker og smagfuld kompot med kardemommefrø. Mandarinkompotten bliver sød, sur, bitter og aromatisk, og den smager skønt på surdejsbrød, til ost eller med god yoghurt - evt. med lidt ymerdrys.


Arb. tid: ca. 15 min / tilberedningstid: 45 min / til et lille glas


Ingredienser

500 g mandarin

1/2 tsk kardemommefrø

Skal fra 1 citron

Saft fra 1/2 citron

50 g sukker

1 tsk stødt kanel


Fremgangsmåde

- Fjern skrællen fra mandarinerne og skær dem i tre på tværs af "lamellerne", del nu de halve mandarinbåde fra hinanden.

- Stød kardemommefrøene i en morter.

- Riv citronskallen fint, sørg for kun at rive den yderste gule del af skallen, da det hvide er meget bittert.

- Kom udskårne mandariner, stødte kardemommefrø, citronskal, citronsaft, sukker og kanel op i en lille gryde og lad det simre ved lav varme uden låg.

- Lad kompotten simre i op til 45 minutter indtil sukkeret begynder at karamellisere, og kompetten begynder at tykne - husk at kompotten vil være tykkere, når den er kølet ned.

- Når kompotten er simret færdig kommes den på skollede glas og stilles på køl eller frost.

- Nyd kompotten enten lun eller kold med yoghurt, til ost, på surdejsbrød eller noget helt fjerde.

Comments


bottom of page