Havregrød m. pomeranssirup & smør
- Caroline Lambert
- 13. dec. 2021
- 1 min læsning

Havregrød er virkelig en go-to spise, og jeg nyder ofte en skål varm og smagfuld grød på travlere morgener. Da jeg på en kedelig tirsdag nonchalant smed et par toppinger på min sædvanlige morgengrød, fik jeg en ret skøn overraskelse, for denne lettere skødesløse handling, resulterede i en smagsmæssigt perfekt afbalanceret og vældig tilfredsstillende morgenmad. Cremetheden fra grøden understreges af den fede smør, og pomeranssiruppen bidrager med lige den rette mængde syre samt sødme, havsalten er bestemt et must og fremhæver grødens øvrige smage.
Spis grøden på hverdags- eller weekendmorgener hvor tiden er knap, men det nu alligevel gerne må være lidt ekstra lækkert.
Tid: ca. 15 min / til to sultne morgenmadsspisere
Ingredienser
Pomeranssirup i foretrukken mængde
3 dl grovvalsede havregryn
2 dl sødmælk
1 dl vand
1 spsk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
To gode klatter smør
Havsalt
Fremgangsmåde
- Til start laver jeg min havregrød, det gøres helt simpelt ved at komme havregryn, sødmælk, vand, rørsukker og kardemomme i en gryde. Grøden bringer jeg i kog, hvorefter jeg skruer ned for varmen på komfuret og lader den simre ved lav/middel varme, til den har ønskede konsistens, det tager ikke længere end 5-10 minutter. Jeg kan godt lide, at min grød ikke er for fast men derimod lind og cremet uden at være vandet.
- Grøden kommer jeg i skåle og topper den med en god klat smør, pomeranssirup samt et let strøg havsalt. Nydes dejlig varm!
Comments