Jeg er kæmpe cookie-fan, især når de er hjemmelavet. Lige så vel som at jeg er vild med klassiske chokolade cookies, så kan jeg også lide at lave nye andreledes cookies med spændene smage. På det sidste har jeg været ret glad for brunet smør til og i alt muligt, så det var helt oplagt at lave cookies med netop brunet smør. Jeg synes at det fungerer rigtig godt, og især med valnødderne og muscovadosukkeret blev det virkelig lækkert.
Tid ca. 30 min / til 10-15 stk
Ingredienser
150 g smør
1 æg
110 g sukker
70 g muscovadosukker
100 g valnødder
150 g hvedemel*
50 g grovvalsede havregryn
¼ tsk fint salt
1 tsk bagepulver
Havsalt
*Jeg brugte stenformalet ølandshvedemel, som er lidt mere smagfuldt end almindelig hvede.
Fremgangsmåde
- Brun 100 g af smørret ved at smelte det i en lille gryde og lade det koge ved så lav varme som muligt til smørret er 150 grader varmt, brunt og dufter godt af nødder. Man kan brune smørret til mere eller mindre end 150 grader, jeg kan godt lide denne temperatur, da smagen så hverken er for intens eller ikke intens nok.
- Pisk brunet smør og de resterende 50 g smør til en homogen masse med æg, sukker og muscovadosukker.
- Hak valnødderne groft og bland dem med hvedemel, havregryn, fint salt og bagepulver.
- Vend smørmassen og de tørre ingredienser sammen.
- Form små kugler i ønskede størrelse af cookiedejen og fordel dem med god afstand til hinanden på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Giv kuglerne et lille tryk, så de flader lidt ud og drys et let drys havsalt ud over hver af dem.
- Bag cookierne, en bageplade ad gangen, 10-14 minutter ved 175 grader varmluft. Når de begynder at blive gyldne i kanterne, er de klar.
- Lad cookierne køle af på en bagerist og nyd.
Comments