top of page

Granola m. honning & olivenolie

Caroline Lambert

Jeg har altid granola stående i køkkenskabet, det er en sand nødvendighed! Granolaen gør altså bare den ellers lidt kedelige havregryn lidt mere spændene i hverdagene, og i weekenderne nyder jeg den på god 10% yoghurt. Jeg har et utal forskelige granolaopskrifter liggende, og jeg varierer altid mellem dem, men særligt denne er jeg glad for. Denne granola får skøn og frisk sødme fra honningen samt en smule bitterhed fra olivenolien. Nigellafrøene bidrager med dyb, let røget og nærmest tobaksagtig aroma - jeg er vild med det!


Arb. tid: ca. 20 min / til et stort glas


Ingredienser

125 g mandler

80 g kokosflager

30 g nigellafrø

200 g grovvalsede havregryn

1-2 tsk havsalt

90 g honning*

40 g smør

40 g olivenolie


*Vælg din honning med omtanke. Honning tager smag, farve og duft fra de blomster, den kommer fra, derfor varierer den i smagsnuance, alt efter hvor bierne holder til og altså suger nektar - smag dig derfor frem og find en du kan lide. Til denne opskrift fortrækker jeg en let sød og frisk honning.


Fremgangsmåde

- Hak mandler groft og bland dem med kokosflager, nigellafrø, havregryn og havsalt.

- Smelt honningen og smørret, i microovnen eller i et vandbad, så det bliver helt flydende, pas på ikke at brænde det på.

- Vend den smeltede honning, det smeltede smør og olivenolien med granolaen, brug evt. hænderen for at få det godt fordelt.

- Fordel granolaen i et tyndt lag på en bageplade og bag den ved 150 grader varmluft i 25-30 minutter eller til granolaen har fået en fin gylden farve. Vend efter de første 10 minutter godt rundt i granolaen.

- Køl ned og nyd med din ynglings yoghurt - for mit vedkomne græsk 10% yoghurt.

Comments


bottom of page