Jeg har syltet blommer, og de er blevet rigtig lækre! Nogle af dem brugte jeg til denne surdejsmad akkompagneret af virkelig skøn gedeost fra Copenhagen Goat Milk. Kombinationen mellem den milde gedefriskost og den intense blomme syltet med varme krydderier var perfekt. Timianen giver retten et lille twist - har du ikke lige tid til at lave timiansukker, kan du også drysse med lidt rørsukker og frisk timian.
Find opskriften på de syltede blommer her, de er skønne og kan bruges til alverden.
Arb. tid: ca. 30 min / tilberedningstid: et døgn / til 2 pers.
Ingredienser
En portion sukkersyltede blommer
5 g frisk timian
50 g sukker
2 skiver godt surdejsbrød
100 g god gedefriskost (jeg bruger en fra Copenhagen Goat Milk)
Mynte
Havsalt
Fremgangsmåde
- Hak timian meget fint og bland den godt sammen med sukkeret.
- Spred sukker/timian blandingen ud på en bageplade - sørg for at den er godt fordelt og ligger i et tyndt lag.
- Tør sukker/timian blandingen i ovnen ved den laveste temperatur din ovn kan komme ned på, jeg tørrede mit timiansukker ved 40 grader i cirka 90 minutter. Mange ovne kan ikke komme under 100 grader, her skal den kun tørre i cirka 40 minutter. Prøv dig frem og giv det til timianen ser helt tør ud.
- Du skal slet ikke bruge alt timiansukkeret i denne opskrift - opbevar det overskydende i en lufttæt beholder og nyd det på f.eks. bagværk, yoghurt eller noget helt tredje.
- Hak mynte i strimler (eller hold dem hele hvis det er små blade).
- Skær skiver af surdejsbrød og smør med gedefriskosten. Anret den syltede blomme ovenpå og drys med timiamsukker - jeg bruger ca. 1 tsk pr. mad. Top med frisk mynte og et let drys havsalt.
Comments