Man kan i køkkenet bruge svampe til et utal af forskelige ting, jeg lavede for leden disse pulled pork look-alike svampe, og det smagte skønt. Jeg spiste dem på smørstegt briochebrød og toppede af med et pocheret æg - det blev en perfekt kombination mellem umami, salt, sødme, fedme og cremethed.
I min BBQ-sauce brugte jeg røget paprika, og det gjorde virkelig en verden til forskel!
Svampene jeg brugte har jeg fået af Spise Fungi, de hedder pindsvinepigsvamp, nok mest kendt som lion's mane, og har en helt fantastisk konsistens. Pindsvinepigsvampe kan være lidt svære at få fat i, men kontakt @spisefungi på Instagram og bestil en omgang.
Tid: ca. 25 min / til 2 pers.
Ingredienser
½-1 fed hvidløg
Chili efter smag og styrke
20 g tomatkoncentrat
1 tsk miso
2 spsk æblecidereddike
1/4 dl vand
2,5 spsk muscovadosukker
3 strøgne tsk røget paprika
To æg
1 tsk eddike
200 g lion’s mane svampe (pindsvinepigsvamp)
En god klat smør
To skiver godt brioche brød - jeg købte min hos Patisserie Marie France i Torvehallerne
Urter
Fremgangsmåde
- Start med at lave din BBQ-marinade ved at hakke hvidløg og chili groft, for derefter at blende det, eventuelt med en stavblender, til en ensartet marinade med tomatkoncentrat, miso, æblecidereddike, vand, muscovadosukker og røget paprika. Smag til og stil til side.
- Pocher de to æg ved at slå dem ud i hver deres skål/glas. Bring vand i kog i en stor gryde og tilsæt en smule eddike. Lige inden kogepunkt laves en hvirvel i vandet med et piskeris, og et æg hældes ned i midten af hvirvlen. Æggehviden burde meget gerne samle sig omkring blommen. Lad vandet blive lige under kogepunkt mens ægget tilberedes færdigt, det skal pochere i 1-2 minutter, det er vigtigt at vandet ikke begynder at koge, da æggehviden derved vil opløse sig i resten af vandet. Tag ægget op med en hulske. Gentag med det andet æg. Sæt æggene til side.
- Rengør dine svampe ved at børste eventuel jord og snavs af, f.eks. med en lille børste eller pensel, skyl endelig ikke svampene da de så vil optage vand og blive smattede.
- Del de rengjorte svampe i mindre strimler ved at rive dem fra hinanden på langs med svampens kød.
- Kom svampestrimlerne på en varm tør pande og steg dem ved lav/medium varme i 6-8 minutter eller til svampene er gyldne - pas på at de ikke brænder på!
- Varm, imens svampene steger, en god klat smør op på en anden pande. Steg dit briochebrød på begge sider til det er sprødt og gyldent. Sæt brødet til side.
- Skru en anelse op for komfuret ved dine svampe og held BBQ-marinaden på. Vend svampene med marinaden og lad dem stege til marinaden klistrer til svampene, det tager kun et minuts tid, rør ikke for meget i svampene undervejs. Smag til med salt og peber.
- Anret svampene på det toastede briochebrød, kom det pocherede æg ovenpå og top med friske urter, salt & friskkværnet peber.
Comments