top of page

Blommekompot m. rosmarin & appelsinblomst

Caroline Lambert

Blommesæsonen er ved at være forbi, derfor skyndte jeg mig at få lavet en portion blommekompot, inden den var helt ovre. Jeg har lavet kompotten med timian, som kommer med lidt friskhed og en dejlig smag, og appelsinblomst, som bidrager med bitterhed og skøn aroma. Appelsinblomstvand kan man købe i asiatiske supermarkeder, den kan til nøds også godt udskiftes med fintreven appelsinskal.


Arb. tid: ca. 15 min / tilberedningstid: 45 min / til et lille glas


Ingredienser

500 g blommer

En stor kvist frisk rosmarin

50 g sukker

5 g appelsinblomstvand


Fremgangsmåde

- Vask blommerne rene for eventuelt snavs og skær dem i halve eller kvarte afhængig af deres størrelse.

- Hak rosmarin så fint du overhovedet kan.

- Kom udskårne blommer, hakket rosmarin, sukker og appelsinblomstvand op i en lille gryde og lad det simre ved lav varme uden låg.

- Lad kompotten simre til sukkeret begynder at karamellisere, og kompetten begynder at tykne - husk at kompotten vil være tykkere, når den er kølet ned. Det kan tage op til 45 minutter.

- Når kompotten er simret færdig kommes den på glas og stilles på køl eller frost.

- Nyd kompotten enten lun eller kold med yoghurt, til ost, på surdejsbrød, som topping på en gryderet eller noget helt femte.

コメント


bottom of page